Cum să accesezi și cum să controlezi de la distanță calculatorul sau laptopul prin intermediul unui telefon Android


Cum se accesează și cum se controlează de la distanță calculatorul/laptopul prin intermediul unui telefon Android

Indiferent de motivul pentru care ai avea nevoie să accesezi un calculator de la distanță, în acest articol îți prezint o modalitate de a face asta prin intermediul unui dispozitiv Android.

Cel mai adesea, în acest scop se folosește un alt calculator aflat într-o altă locație dar este posibil și cu ajutorul unui telefon Android, chiar fără a fi afectate foarte mult funcționalitatea și controlul.

Există mai multe metode prin care poți accesa desktopul calculatorului de pe un telefon Android, însă aici ți-o prezint pe cea mai simplă și mai sigură dintre ele, fiind oferită chiar de Google.

Desktop la distanță Chrome (Chrome Remote Desktop)

Această metodă este pusă la dispoziție chiar de Google, producătorul sistemului de operare Android, și pentru a o folosi ai nevoie de următoarele "ingrediente":
  • Laptopul / Calculatorul pe care vrei să îl accesezi și care trebuie să fie pornit și cu browser-ul Chrome instalat
  • Extensia Desktop la distanță Chrome instalată pe calculator / laptop
  • Aplicația Desktop la distanță Chrome instalată pe telefonul Android

Pași de urmat și ordinea lor:

1. Condiția esențială pentru a accesa un calculator de la distanță este ca el să fie deschis și pentru asta nu cred că ar fi nevoie de explicații suplimentare.

Browser-ul de internet Chrome, dacă nu îl ai deja, poate fi instalat urmând câțiva pași simpli de AICI. Acesta este alternativa cea mai utilizată și oferită de Google, la clasicul Internet Explorer sau Mozilla Firefox ori Opera.


2. Pentru a instala extensia Desktop la distanță Chrome, vei accesa Magazinul Web Chrome AICI, descarci extensia și o instalezi urmând instrucțiunile.


După ce extensia este instalată în browser-ul Chrome, deschizi aplicația cu contul Google pe care îl folosești și pe telefonul Android și îi acorzi permisiunile pe care ți le solicită. Ulterior în setările aplicației activezi conexiunile Remote dând click pe Get Started din My Computers.

Click pe Începeți din Computerele mele


Ulterior ți se va cere să unstalezi un fișier Host și apoi să setezi un cod PIN format din cel puțin 6 cifre. Atenție la PIN pentru că îți va fi solictat pe telefonul Android atunci când vrei să te conectezi. La prima conectare poți bifa opțiunea ca PIN-ul să fie ținut minte și să nu mai fie cerut pe dispozitivul respectiv. Totuși, dacă îl uiți, îl poți schimba oricând de pe calculator.

3. Ultimul pas în acest proces este instalarea pe telefonul mobil a aplicației Desktop la distanță din Magazinul Play de aici:

Aplicația este una extrem de simplă în utilizare. După ce o deschizi te loghezi cu același cont Google pe care l-ai folosit și pe calculator și apoi introduci PIN-ul setat mai devreme. Desktopul calculatorului va fi afișat pe ecranul telefonului iar de aici poți trimite inclusiv comanda Ctrl + Alt + Del, poți face pinch to zoom, poți atinge ecranul cu două degete pentru click dreapta, poți folosi tastatura telefonului pentru a introduce text, etc.

Vezi în clipul de mai jos un exemplu despre cum poate fi folosită aplicația.

Niciun comentariu:
Write comentarii