Samsung vrea să renunțe la Android și să folosească Tizen OS pe toate dispozitivele sale

Aceasta este o știre publicată de  The Korea Times care a stârnit controverse astăzi.

Un oficial al companiei coreene, solicitând să îi fie păstrat anonimatul, a declarat pentru sursa menționată:
If you don’t have your own ecosystem, then you will have no future. Tizen isn’t just a platform developed for use with mobile devices.
Tizen OS este un sistem de operare pentru dispozitive mobile dezvoltat în cooperare de Samsung și Intel, bazat ca sursă, ca și Android, pe kernel-ul Linux.

Acesta este deja folosit de coreeni pe ceasurile inteligente, cel mai bun exemplu în acest sens fiind Samsung Gear S2. Pentru că posed un astfel de gadget de ceva vreme, pot spune fără rezerve că Tizen se comportă destul de bine și nu creează niciun fel de probleme în utilizare. Pot să afirm că se mișcă mai bine decât Android Wear.

Însă nu este suficient ca Samsung să ia o hotărâre de a trece de la un sistem de operare la altul. Compania ar trebui să fie în stare să asigure un suport de calitate pentru Tizen, pentru că în prezent, vorbind din nou despre ceasurile inteligente, acest capitol lasă de dorit, comparat cu ce oferă Google.

Utilizatorul modern are o nevoie din ce în ce mai mare de un suport superior calitativ și divers. Nu este suficient să comercializezi un telefon mobil care rulează Tizen. Samsung ar trebui să fie în măsură să asigure suficiente aplicații și instrumente utilizatorului, precum și îmbunătățiri constante aduse sistemului de operare.

Imaginează-ti ca dispui de un telefon mobil pentru care nu sunt disponibile aplicații pentru toate nevoile tale...

Samsung este unul dintre cei mai mari producători mondiali de dispozitive mobile iar contribuția sa la popularizarea Android nu poate fi contestată.

Nu ar fi prima dată când Samsung încearcă să provoace Google. A mai făcut asta și cu ceasurile inteligente livrate cu Tizen dar și cu Samsung Pay, ca alternativă la Android Pay.

Tu cât de mult te-ai familiarizat cu Android? Ai fi dispus să treci la un alt sistem de operare pe telefonul tău?

Niciun comentariu:
Write comentarii