Problemele cu memoria RAM de pe Android 6.0 Marshmallow au fost rezolvate


Android are un sistem propriu și inteligent de gestionare a memoriei RAM a telefonului mobil. Aplicațiile utilizate recent și frecvent rulează în fundal iar memoria este eliberată automat atunci când se impune.

Din acest motiv, utilizatorii care șterg aplicațiile din sertarul de aplicații recente, fac o mișcare greșită. Ștergând aplicația din lista de aplicații recente face ca aceasta să fie deschisă mai greu la următoarea ei utilizare. Când aplicația rulează în fundal este de la sine înțeles că  se va deschide mai repede.

Acest sistem de gestionare a memoriei RAM nu este perfect.


Android 6.0 Marshmallow are unele probleme la acest capitol, raportate de utilizatori încă de anul trecut. Pe Lollipop problemele au fost chiar mai mari.

Potrivit Android Issue Tracker problema a fost rezolvată și raportul cu nr. 195104 a fost închis cu status-ul "future release". Nu știm dacă este de vorba despre viitoarea versiune Android N 7.0 sau despre o actualizare la Android Marshmallow, ce va fi disponibilă în curând.

Concret, problema se referea la consumarea unei cantități mari de RAM, din momentul în care telefonul era pornit, care creștea pe parcurs și ducea la instabilitate în timp și la ștergerea forțată a aplicațiilor din fundal, soluția fiind un restart. Este adevărat că nu se manifeată la fel de grav pe toate seriile de dispozitive, pe Nexus fiind destul de greu de observat.


Niciun comentariu:
Write comentarii