Cum faci backup pe un telefon Android pentru a-ți păstra datele și fișierele în siguranță

Cum faci backup pe un telefon Android pentru a-ți păstra datele și fișierele în siguranță

Cred cu tărie că viața omului modern a devenit condiționată de existența telefoanelor mobile inteligente. Telefoanele mobile inteligente ne asigură posibilitatea de a comunica în timp real la distanță și de a accesa de oriunde internetul, iar astfel contribuie semnificativ la ceea ce am devenit astăzi.

Telefoanele mobile sunt instrumente nelipsite din viețile noastre, fie că vorbim despre timpul petrecut la serviciu sau despre timpul liber. Ele conțin stocate informații personale, fotografii, filme, contacte și mesaje pe care nu-ți permiți să le pierzi și de care nu te poți lipsi cu ușurință.

Dar, ce faci dacă ți-ai pierdut telefonul sau ți-a fost furat, dacă ai avut o problemă software și s-a impus să îl resoftezi sau să îl resetezi la configurarea din fabrică?

Citește și:
Google, dezvoltatorul sistemului de operare Android, s-a gândit la toate și oferă utilizatorilor o soluție în privința păstrării în siguranță a datelor și aplicațiilor instalate. În setările telefonului, găsești o secțiune numită Backup sau Backup și resetare. Aici ai o opțiune pentru efectuarea unei copii de rezervă a datelor, inclusiv parolele Wi-Fi, setările și datele aplicațiilor.


Poți face backup conținutului, datelor și setărilor de pe telefon în Contul Google. Backup-ul poate fi restabilit pe telefonul inițial sau pe un alt telefon Android. Restabilirea datelor variază în funcție de telefon și de versiunea Android. Nu puteți restabili un backup dintr-o versiune Android mai recentă pe un telefon care rulează o versiune Android mai veche.

Referitor la contactele din agenda telefonului, și acestea pot fi sincronizate cu contul Google, tot din setări, la secțiunea conturi. Puteți face backup automat fotografiilor și videoclipurilor în fototeca Google Foto, o aplicație de sharing și salvare în cloud a fotografiilor. Pentru fișiere și dosare, acestea pot fi încărcate manual în Google Drive.

Unii dintre pașii ce urmează a fi prezentați funcționează numai pe Android 9 sau versiunile ulterioare.

Faceți backup datelor și setărilor

Pentru a vă proteja datele la care s-a făcut backup, folosiți un cod PIN, un model sau o parolă.
1. Deschideți aplicația Setări a telefonului.
2. Atingeți Sistem apoi Backup.​ Dacă acești pași nu se potrivesc cu setările telefonului, căutați aplicația de setări pentru backup.
3. Activați serviciul de backup.

Serviciile de backup diferă. Dacă backup-urile sunt încărcate pe serverele Google, ele sunt criptate cu parola contului tău. Pentru unele date, sunt folosite pentru criptare PIN-ul, modelul sau parola pentru blocarea ecranului telefonului.

Dacă faci backup în Google Drive, iată ce include acesta:
-agenda,
-evenimentele și setările din Google Calendar,
-rețelele Wi-Fi și parole,
-imaginile de fundal,
-setările pentru Gmail,
-aplicațiile,
-setările afișajului (luminozitate și inactivitate),
-setările pentru limbă și introducere de text,
-data și ora,
-setările și datele pentru aplicațiile care nu au fost făcute de Google (variază în funcție de aplicație).

Faceți backup manual datelor și setărilor

Dacă folosiți versiunea Android 8.1 sau o versiune și mai veche, puteți să faceți backup manual telefonului în orice moment:
1. Deschideți aplicația Setări a telefonului.
2. Atingeți Sistem apoi Backup apoi Faceți backup acum apoi Continuați.

Restabiliți datele și setările cărora li s-a făcut backup

Când adăugați Contul Google la un telefon Android pe care tocmai îl configurați, datele cărora le-ați făcut anterior backup pentru acel Cont Google sunt copiate automat pe telefon. Pentru a restabili un cont căruia i-ați făcut backup pe un telefon resetat, urmați pașii de pe ecran. Pentru ajutor suplimentar, consultați site-ul de asistență al producătorului.

Important: nu puteți restabili un backup dintr-o versiune Android mai recentă pe un telefon care rulează o versiune Android mai veche.

Surse: Sursa1

Niciun comentariu:
Write comentarii