Cum faci backup pe un telefon Android pentru a-ți păstra datele și fișierele în siguranță

Cum faci backup pe un telefon Android

Telefoanele mobile sunt instrumente nelipsite și foarte importante în viața de zi cu zi, fie că vorbim despre serviciu, fie că vorbim despre timpul liber. Pe un telefon Android se găsesc informații personale, fotografii, filme, contacte și mesaje pe care nu vrei să le pierzi și de care nu te poți lipsi cu una, cu două.

Ar fi destul de neplăcut să fii pus în imposibilitatea de a mai putem accesa datele și fișierele respective, pentru că ți-ai pierdut telefonul, pentru că ai avut o problemă software și ai fost nevoit să îl resoftezi sau să îl resetezi la configurarea din fabrică sau pentru că ți-a fost furat.


Citește și:
Din fericire, există mai multe variante de backup, dintre care cea mai la îndemână este oferită chiar de Google, dezvoltatorul sistemului de operare Android.

Restul soluțiilor de backup se pot clasifica în două categorii: pentru telefoane Android cu root și pentru telefoane Android fără root. Clasificarea este consecința faptului că pe un telefon cu root poți dispune de soluții de backup mult mai complexe și mai complete față de cele disponibile pe unul fără root.

Google BackUp

Google a fost mai mult decât prevăzător în privința păstrării în siguranță a datelor și aplicațiilor instalate. În setările telefonului, găsești o secțiune numită Backup și resetare. Aici ai o opțiune pentru copierea de rezervă a datelor, inclusiv parolele Wi-Fi, setările și datele aplicațiilor.

Toate acestea vor fi salvate în contul Google, pe care îl poți seta să le restaureze în mod automat atunci când este nevoie. Referitor la contactele din agenda telefonului, și acestea pot fi sincronizate cu contul Google, tot din setări, la secțiunea conturi. Pentru fotografii și filme Google ne oferă Google Foto.

Cum faci backup pe un telefon Android

Pentru telefoane Android cu root

Pentru telefoanele Android cu root ai la îndemână aplicația Titanium Backup, una dintre cele mai cunoscute, avansate și complexe din această categorie.


Titanium Backup îți permite să faci backup la absolut orice ai pe telefon. Copia de rezervă completă poate fi restabilită în orice moment și există posibilitatea configurării aplicației să refacă backup-ul la intervale setate de timp, pentru ca acestea să fie cât mai recente.


Pentru telefoane Android fără root

Pentru telefoanele Android fără root există aplicația Super Backup & Restore.


Acesta, spre deosebire de Titanium Backup, care fără a cumpăra varianta full nu oferă toate opțiunile disponibile, este o aplicație gratuită care îți permite să faci backup aplicațiilor, contactelor, jurnalului de apeluri, mesajelor sms, calendarului și bookmark-urilor din browser-ul de internet.

Niciun comentariu:
Write comentarii