Samsung a lansat noua generație de chip-uri cu 8 GB memorie RAM LPDDR5 dedicată 5G și AI

Samsung a lansat noua generație de chip-uri cu 8 GB memorie RAM LPDDR5 dedicată 5G și AI

Lider mondial în acest domeniu, Samsung Electronics a anunțat astăzi că a dezvoltat cu succes prima generație de memorii RAM LPDDR5 de 8 GB de clasă 10 nanometri. Acestea sunt destinate în principal tranziției la standardul 5G și pentru Inteligența Artificială (AI), din ce în ce mai prezentă pe telefoanele mobile inteligente.


"Această evoluție la LPDDR5 de 8GB reprezintă un pas major pentru soluțiile de memorie mobilă cu consum redus de energie", a declarat Jinman Han, vicepreședinte al Memory Product Planning & Application Engineering la Samsung Electronics. "Vom continua să extindem gama de DRAM din clasa de 10nm, pe măsură ce acceleram mișcarea către o utilizare mai mare a memoriei premium în întregul peisaj global".


Aceste chip-uri promit rate de transfer de până la 6.400 Mbps, cu o îmbunătățire de 50% față de chip-urile de top actuale - LPDDR4X cu 4,266 Mbps. Această viteză este realizabilă atunci când chip-urile sunt alimentate la 1.1V,  un mod economic de 1.05V fiind disponibil pentru 5500Mbps.


În modul deep-sleep va fi nevoie de aproximativ jumătate din puterea generației LPDDR4X, astfel încât este de așteptat să avem o economie de 30% a energiei în utilizarea generală.

Samsung se așteaptă ca lățimea de bandă ridicată a acestor chip-uri să fie pusă în aplicare pentru aplicațiile ce folosesc AI și telefoanele cu capacitate 5G.

Niciun comentariu:
Write comentarii