Nu va descarcati istoricul Facebook. Iata ce se poate intampla

Nu va descarcati istoricul Facebook. Iata ce se poate intampla

Din cauza controverselor pe care Facebook le-a starnit in ultima vreme, au apărut o multime de discutii despre politicile de securitate si de confidentialitate pe care compania le adopta in privinta continutului publicat de utilizatori. Inainte, genul aceasta discutii pareau interesante, dar acum nu (cred ca o sa va schimbati si voi parerea dupa ce o sa cititi acest articol), pentru ca pot aparea si consecinte neintentionate si greu de anticipat.

In aceasta perioada, inca se discuta mult despre Facebook, exista critici care arata cu degetul impotriva nocivitatii retelelor sociale, se aduc insulte la adresa lui Mark Zuckerberg (fondatorul Facebook). Cu toate acestea, multi jurnalisti incearca sa concluzioneze si sa puna punct acestei povesti, cu mai mult sau mai putin succes.


Revenind la subiectul "Nu va descarcati istoricul Facebook", ei bine, Brian Chen, de la New York Times, a facut acest lucru, iar apoi a afirmat urmatoarele:

Cand iti descarci copia contului Facebook, o sa observi un folder ce contine mai multe subfoldere, iar cel mai important dintr-e acestea este folderul "Index". In el o sa puteti naviga prin date personale cum ar fi lista de prieteni, postarile tale, mesaje si multe altele.

In afara de acest mesaj transmis de jurnalistul citat, el a mai spus ca a mai gasit 764 de nume si numere de telefon care fac parte din contactele sale de pe telefon, un istoric complet al acesarii aplicatiei, locatii  si peste 500 de brand-uri care detineau datele sale de contact.

Secrete și trucuri ale aplicației Facebook pentru Android. Învață cum să o folosești eficient

Avertismentul de a nu descarca istoricul Facebook se impune atunci cand continui sa il pastrezi in calculator sau telefon si astfel poate fi accesat de un hacker rau-intentionat sau un hot care intra in posesia device-ului tau.

Acest exemplu fiind dat, iata inca un motiv de ce sa nu iti descarci istoricul Facebook si apoi sa il pastrezi. Cand iti descarci istoricul Facebook și ulterior nu il stergi, esti expus posibilitatii ca acesta sa poata ajunge pe maini gresite, divulgandu-se astfel o multime de date pe care le doresti confidentiale despre persoana ta.

Via

Niciun comentariu:
Write comentarii