Ești curios cum arată și cum funcționează camera foto cu dechidere variabilă de pe noul Galaxy S9? Vezi aici (video)

Ești curios cum arată și cum funcționează camera foto cu dechidere variabilă de pe noul Galaxy S9?

Una dintre cele mai mari provăcări ale producătorilor de telefoane mobile inteligente este, bineînțeles, inovația. Așa se pot diferenția de ceilalți și doar așa pot avea vânzări mai bune. Inovația își găsește de multe ori locul în îmbunătățirea camerelor foto cu care telefonul este dotat și acesta este cazul noilor Galaxy S9 și S9 Plus de la Samsung.

Samsung a introdus anul acesta pe cele două telefoane o nouă cameră foto de 12 megapixeli, capabilă să comute între deschidere f / 1,5 și f / 2,4. Este vorba despre dimensiunea orificiului prin care lumina intră în cameră și ajunge la senzor. Cu cât valoarea acesteia este mai mică, cu atât este mai mare deschiderea, ceea ce permite să ajungă la senzor mai multă lumină, o caracteristică întâlnită de obicei la aparatele foto DSLR.


În felul acesta, Samsung își aduce din nou o contribuție serioasă la evoluția fotografiei realizată cu telefonul mobil "reinventând" într-un fel acest proces, prin echiparea dispozitivelor din seria Galaxy cu o cameră foto cu o diafragmă variabilă.

Citește și:


Mulțumită lui Zack de la canalul YouTube JerryRigEverything poți vedea mai jos cum comută camera foto de pe Galaxy S9 de la deschidere f / 1,5, la f / 2,4, și nu doar atât. După testul de rezistență de acum câteva zile, în care Galaxy S9 a primit tratamentul special de zgâriere, ardere cu flacăra și îndoire, acum telefonul este desfăcut și dezansamblat în bucățele, cu scopul de a vedea cât de ușor este acest proces și a afla astfel cât de complicat este service-ul în caz de nevoie.


Totodată este satifăcută și curiozitatea referitoare la cum a reușit Samsung să implementeze deschiderea variabilă pe camera foto a telefonului. Urmărește întregul clip video mai jos:

Niciun comentariu:
Write comentarii