Topul producătorilor de telefoane mobile cu cele mai bune vânzări în China, în anul 2017

Topul producătorilor de telefoane mobile cu cele mai bune vânzări în China în anul 2017

International Data Corporation (IDC) este unul dintre cei mai mari furnizori globali de informații de piață, servicii de consultanță și evenimente pentru piețele de tehnologie a informației, telecomunicații și tehnologii de consum. Dintr-un studiu de piață publicat astăzi de IDC aflăm date interesante despre producătorii de telefoane mobile cu cele mai bune vânzări în China, în anul 2017.

Într-un alt studiu recent referitor doar la trimestrul 4 al anului 2017 și valabil la nivel global, Apple se află pe primul loc, urmată de Samsung, Huawei, Xiaomi și Oppo.

Dacă vorbim doar despre China, vorbim de un actor foarte important pe scena telefoanelor mobile, nu doar pentru că aici se fabrică cea mai mare parte a lor ci pentru că populația foarte numeroasă o transformă într-unul dintre cei mai mari consumatori de astfel de produse.


Foarte interesant de remarcat este că Samsung încă nu își găsește un loc printre producătorii cu cele mai bune vânzări în China, nici în anul 2017. 

În top 5  producători de telefoane mobile cu cele mai bune vânzări în China, în anul 2017, Huawei domină cu 90.9 milioane de unități vândute, cu 18.6% mai mult față de anul 2016. Cota de piață a companiei este și ea în creștere cu 4% față de 2016, ajungând la 20.4%. Clasamentul continuă cu Oppo pe locul 2, urmat de Vivo, Xiaomi și Apple cu o scădere de 8.3% față de anul anterior. Dintre cei 5, Xiaomi are cea mai mare creștere raportată la anul 2016, cu un plus de 32.6% de unități vândute.


Niciun comentariu:
Write comentarii