Samsung Electronics a înregistrat un profit uriaș în 2017 de 50 de miliarde de dolari

Samsung Electronics a înregistrat un profit uriaș în 2017 de 50 de miliarde de dolari

Samsung Electronics a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru trimestrul 4 al anului precedent, dar și pentru tot anul 2017, veștile fiind demne de laudă iar profitul înregistrat fiind substanțial.

Gigantul sud-corean este una dintre cele mai mari și mai puternice companii din această țară și unul dintre cei mai populari producători de telefoane mobile Android din lume. Cifrele anunțate indică valori record în ceea ce privește profitul înregistrat de Samsung anul trecut, cu un profit operațional total de 50 de miliarde de dolari, din care 14,24 miliarde în ultimile trei luni ale anului 2017.


Câștigurile record ale companiei din al patrulea trimestru provin în special din activitatea sa de componente. Aici, cererea de produse de memorie de înaltă performanță, cum ar fi DRAM-ul Samsung și NAND, au fost la mare cerere.

În plus, cererea pentru ecranele OLED fabricate de Samsung pentru telefoane mobile a fost ridicată, deși se arată că, raportat la trimestrul anterior, profitabilitatea pentru panourile LCD a scăzut.

Cu lansarea iminentă a modelelor Galaxy S9 și S9+, Samsung ar trebui să se aștepte la un progres asemănător și în primul trimestru 2018. 

Niciun comentariu:
Write comentarii