Google și Micromax lucrează la un smarphone de 30 de dolari cu Android Go ce va fi lansat luna aceasta


Google vrea să facă sistemul de operare Android disponibil pentru toată lumea și deocamdată pariază pe noua versiune lite a acestuia, Android Go.

Cu fiecare nouă versiune publicată de Google, sistemul de operare Android devine mai pretențios în ceea ce privește resursele hardware de care are nevoie pentru a rula la un nivel optim. Asta poate conduce pe viitor la dispariția telefoanelor ieftine, cu specificații modeste, destinate piețelor mai sărace.


Pentru a contracara o astfel de capcană, Google a decis să dezvolte o versiune mai ușoară și mai puțin pretențioasă a sistemului de operare Android, destinată dispozitivelor cu specificații hardware modeste, în special cele cu memorie RAM de 1GB sau mai puțin, aplicațiile urmând a fi gândite pentru a folosi mai puțină memorie RAM şi un spațiu de stocare redus.

Citește și:
În această direcție, o primă știre vine din India unde gigantul american lucrează împreună cu Micromax la un smartphone al cărui preţ se vehiculează că va fi de aproximativ 30 de dolari, pe care îl vor lansa numai pentru această piață uriașă pe 26 ianuarie.

Sunt și alți producători care și-au anunțat deja intenția de a se implica în acest program, iar telefoanele produse vor avea prețuri sub 50 de dolari, acestea urmând a-și face apariția și în Romania în prima jumătate a anului 2018.

Telefoanele Android Go vor oferi, pe lângă prețul extrem de redus, avantajul unei experiențe Google autentice și pure.

Niciun comentariu:
Write comentarii