Traficul de internet mobil s-a dublat în prima jumătate a anului 2017

Traficul de internet mobil s-a dublat în prima jumătate a anului 2017

Săptămâna aceasta ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) a publicat date statistice noi despre evoluția traficului de internet mobil în Romania, iar veștile sunt foarte bune.

Conform celui mai recent raport cu privire la piața de comunicații electronice din România, în prima jumatate a acestui an, traficul de internet mobil s-a dublat fața de prima jumatate a anului 2016, de la 71 mii TB la 145 mii TB.

Numărul total de conexiuni la internet mobil era de 16,6 milioane la mijlocul anului 2017, în creștere anuala cu 12,5%, iar rata de penetrare a internetului mobil la nivel de populație a ajuns la 85%, în creștere cu aproape 10 puncte procentuale fața de mijlocul anului anterior.


Popularitatea abonamentelor la internet mobil este în continuă creștere, acestea ajungând să reprezinte peste 67% din totalul conexiunilor. Numărul de cartele preplatite pentru acces la internet mobil au crescut doar cu 6%, pâna la 5,5 milioane.

Cea mai mare rată de creștere o înregistrează conexiunile 4G, care s-au dublat fața de aceeași perioada a anului 2016, ajungând să reprezinte aproape jumătate din totalul conexiunilor la internet mobil.

În același timp, sunt vești bune și în ceea ce privește internetul fix. Numărul conexiunilor la internet fix a ajuns la 4,6 milioane la mijlocul acestui an, în creștere anuală cu 6%. Prin intermediul acestor conexiuni, utilizatorii au realizat un trafic total de 2,5 milioane de TB, consumul mediu lunar per conexiune fiind de 92 GB. 

Niciun comentariu:
Write comentarii