Samsung a brevetat un scanner de amprente sub ecran pe care îl va folosi pe Galaxy S9

Samsung a brevetat un scanner de amprente sub ecran pe care îl va folosi pe Galaxy S9

Zvonurile despre un presupus scanner pentru amprente amplasat sub ecranul telefoanelor Samsung Galaxy S nu contenesc să apară încă dinaintea prezentării oficiale a modelului Galaxy S8.

Din nefericire, acestea nu au devenit încă realitate, iar acum subiectul este redeschis pentru că următorul Galaxy S este la distanță de câteva luni de lansare.

Totuși, lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par. Samsung a renunțat la tradiționalul buton Home, în care era integrat acest cititor de amprente, odată cu Galaxy S8, care a venit pentru prima oară cu un ecran cu rame foarte subțiri, care nu i-au mai permis integrarea. Scannerul pentru amprente a fost mutat pe partea din spate a carcasei, ceea ce îl face mai incomod în utlizare și chiar inutilizabil atunci când este așezat cu fața în sus pe o suprafață de tipul unui birou.


Un patent recent brevetat de compania sud-coreeană pare să rezolve această problemă și ne permite să sperăm că Galaxy S9 va avea un scanner pentru amprente montat frontal, sub ecranul ce va avea de data aceasta un aspect screen-to-body chiar mai mare decât Galaxy S8, adică va avea rame chiar și mai înguste.

Brevetul sugerează că smartphone-ul poate avea până la 12 puncte de presiune pe suprafața întregului ecran pentru citirea amprentei. Samsung va integra senzorul de amprentă digitală între sticla de protecție a ecranului și touchscreen, în partea inferioară. 

Potrivit unelor informații, următorul model Samsung Galaxy S, pe care am putea vedea aceste caracteristici este Galaxy S9 ce ar putea apărea la CES la începutul lunii ianuarie 2018 sau prin luna martie la MWC 2018.

Niciun comentariu:
Write comentarii