Cum să blochezi total sau cum să restricționezi pe anumite perioade accesul la unele aplicații de pe un telefon Android

Cum să blochezi total sau cum să restricționezi pe anumite perioade accesul la unele aplicații de pe un telefon Android

Această opțiune ar fi utilă în cazul în care ai un copil căruia nu vrei să-i acorzi toată libertatea atunci când îți folosește telefonul Android sau dacă vrei să-ți faci ordine în viață și nu-ți mai dorești să stai toată ziua conectat la rețelele sociale și jocurile care îți mănâncă tot timpul liber.

Cu o astfel de opțiune ai putea opri, total sau parțial, accesul la o aplicație într-un anumit interval orar, spre exemplu atunci când ești la serviciu sau la școală, ori când te întorci de la serviciu sau de la școală și ar trebui să-ți petreci timpul cu cei apropiați sau învățând.

Citește și:
Unele telefoane Android de generație nouă dispun de o astfel de opțiune care se încadrează mai mult sau mai puțin în ceea ce am arătat mai sus. De exemplu, OnePlus 3T permite blocarea accesului la unele aplicații definite de utilizator solicitând un PIN sau amprenta.


Aplicația AppBlock – Stay Focused este soluția completă pentru a bloca total sau a restricționa pe anumite perioade de timp accesul la unele aplicații de pe un telefon Android.

AppBlock – Stay Focused

AppBlock - Stay Focused este o aplicație Android care te poate ajuta să blochezi temporar aplicațiile de pe telefonul mobil care te distrag de la activitățile zilnice importante, cum ar fi școala, serviciul sau timpul petrecut cu cei dragi. De asemenea te poate ajuta să protejezi accesul la anumite aplicații de pe telefon când este folosit de alte persoane.

Restricțiile se pot activa pentru perioade definite de timp și în anumite zile iar, odată depășite acestea perioade, restricțiile se vor dezactiva automat.


Aplicația AppBlock - Stay Focused este foarte ușor de folosit. După ce o instalezi va trebui să îi acorzi permisiunile solicitate iar apoi va trebui să alegi intervalul de timp în care să blocheze accesul la aplicații, vei fi întrebat dacă vrei să faci asta în timpul săptămânii sau în weekend, iar apoi va trebui să definești lista cu alicațiile ce vor fi blocate.

Cu AppBlock - Stay Focused poți bloca temporar orice aplicație, poți bloca temporar e-mail-ul, poți dezactiva anumite notificări. Poți crea un profil cu reguli pentru un grup de aplicații particulare și poți impune restricții asupra profilului general.

AppBlock poate fi protejată cu un cod PIN pentru a evita accesul altor persoane care i-ar putea schimba configurarea și setările. Notificările blocate pot fi listate la un moment ulterior ales de tine, astfel încât să nu ratezi niciun eveniment important de pe telefon.

Această aplicație poate fi și o modalitate simplă de susținere și îmbunătățirie a productivității și a calității muncii.



Desigur, în Magazinul Play poți găsi și alte aplicații similare, aceasta este doar un exemplu și este recomandarea mea pentru a bloca total sau a restricționa pe anumite perioade de timp accesul la unele aplicații de pe un telefon Android.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din Magazinul Play, putând fi folosită în continuare așa, dar conține anunțuri și achiziții în aplicație care sunt opționale.

Niciun comentariu:
Write comentarii