Browser-ul Firefox Quantum pentru Android este mai rapid ca niciodată și este disponibil pentru descărcare

Browser-ul Firefox Quantum pentru Android este mai rapid ca niciodată și este disponibil pentru descărcare

Mozilla a lansat un update major și foarte așteptat al browser-ului web Firefox, care tocmai a ieșit din faza de teste beta și care se pare că reuşeşte să depăşească inclusiv performanțele Google Chrome în  testele de viteză.

Noua versiune Firefox are numele de cod Quantum și este de două ori mai rapidă decât era în urmă cu șase luni, totul datorită unui nou motor de navigare. De asemenea, are o arhitectură multi-proces care îi permite să consume cu aproximativ 30% mai puțină memorie RAM decât Google Chrome, iar comutarea între filele deschise ar trebui să fie acum mai rapidă ca oricând.

Firefox Quantum reușește să consume mult mai puține resurse și asta îl pune în competiție cu Chrome care a devenit foarte încărcat și de multe ori instabil. Viteza de care dispune noul browser Firefox este vizibilă îndeosebi când sunt deschise mai multe file, moment în care Firefox ocupă semnificativ mai puţină memorie RAM decât Chrome. Totodată, browser-ul a devenit mult mai rapid în ceea ce priveşte operaţiunile obişnuite, cum ar fi deschiderea sau comutarea între filele deja deschise.


Noua interfață grafică pe care o folosește Firefox Quantum, denumită Photon UI, este responsabilă și ea într-o mare măsură de îmbunătățirea performanțelor, fiind una simplistă şi minimalistă, și necesitând astfel foarte puţine resurse.

Firefox Quantum are opţiune de sincronizare a datelor personale, un mod privat în care nu sunt salvate site-urile vizitate şi cookie-urile acestora și suport pentru extensii şi teme.

Citește și:
Firefox Quantum este disponibil pentru PC în link-ul Sursă de mai jos iar pentru Android folosind butonul de dedesubt.



Niciun comentariu:
Write comentarii