Peste un sfert dintre utilizatorii de smartphone-uri le folosesc mai mult de 7 ore pe zi, în special pentru internet și gaming

Peste un sfert dintre utilizatorii de smartphone le folosesc mai mult de 7 ore pe zi

Un studiu interesant al publicației Counterpoint relevă câteva aspecte interesante despre modul în care ne folosim smartphone-urile în viața de zi cu zi, scopul în care le folosim, și, chiar dacă cifrele par un pic șocante la prima vedere, trebuie să recunoaștem că realitatea se prezintă exact așa.

Potrivit studiului, statisticile relevă în primul rând că jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri petrec mai mult de 5 ore pe zi pe dispozitivele mobile,  iar 26% (un sfert) dintre ei petrec chiar mai mult de 7 ore utilizând telefonul.



În topul activităților favorite pe telefoanele inteligente se află bineînțeles navigarea pe internet cu un procent de 64%, urmată de gaming cu 62%, apeluri vocale (vorbitul la telefon) cu 55% și activitățile de messaging cu 54%. A cincea și a șasea poziție din acest clasament sunt ocupate de conținutul video, respectiv consultarea rețelelor sociale.

Top Use-Cases for Smartphone Users

Referitor la frecvența înlocuirii telefoanelor mobile se concluzionează că ciclul este undeva la aproximativ 21 de luni la nivel global dar se mai arată că telefoanele se schimbă mai des, la intervale de timp mai mici, în tările în curs de dezvoltare. Concludente în acest sens sunt exemplele Mexicului cu un ciclu mediu de 18 luni și al Japoniei cu un ciclu mediu de 26 de luni.

Average Smartphone Replacement Cycle

Când vine vorba despre banii cheltuiți pe achiziția de telefoane inteligente, așa cum era de așteptat, în tările dezvoltate se alocă resurse mai multe, populația acestora tinzând să cheltuiască mai mult pe telefoane. Arabia Saudită, Australia și Germania sunt țări în care jumătate dintre proprietarii de smartphone-uri sunt dispuși să plătească peste 400 USD pentru un telefon.

India este țara în care doar 5% din populație ar plăti atât de mult.
Procentul de utilizatori care doresc să plătească> 400 dolari pentru următorul smartphone

Un alt aspect interesant este că la nivel global se cheltuiesc anual peste 370 miliarde de dolari pentru achizițiile de telefoane inteligente.

Niciun comentariu:
Write comentarii