Apar primele aplicații Android compatibile Instant Apps, aplicații ce pot fi testate înainte de instalare

Apar primele aplicații Android compatibile Instant Apps

Noțiunea Instant Apps (Aplicații Instant) a fost pomenită pentru prima dată de Google în cadrul Google I/O 2016 ca o modalitate oferită utilizatorilor de dispozitive Android de a putea testa jocurile și aplicațiile înainte de a le instala sau achiziționa.

Pentru asta, Google a început testele pe la începutul anului 2017 iar acum se pare că acestea au fost finalizate cu succes și primele aplicații care beneficiază de un astfel de suport sunt disponibile în Magazinul Play prin intemediul unui buton Încercați acum.


Practic, orice aplicaţie care va primi un astfel de suport din partea dezvoltatorilor va avea un asemenea buton în stânga celui pentru instalare/achiziționare. Prin folosirea butonului Încercați acum se va accesa un fel de preview care îți va prezenta funcţionalitatea aplicaţiei și opțiunile disponibile, fără a fi necesară instalarea.

Dacă după testare totul este în regulă, utilizatorul va putea instala / cumpăra respectiva aplicaţie, dacă nu, poate renunţa şi poate căuta alternative.

Deocamdată, pe lista aplicațiilor cu suport Instant Apps se găsesc: BuzzFeed, NYTimes (Crossword), Hollar, Red Bull, Skyscanner, Onefootball și toate pot fi previzualizate chiar acum.

Apar primele aplicații Android compatibile Instant Apps

Niciun comentariu:
Write comentarii