Android Oreo 8.1 Beta este deja disponibil pe telefoanele Google compatibile. Vezi aici ce noutăți aduce

Android Oreo 8.1 Beta este deja disponibil pe telefoanele Google compatibile

La scurt timp după ce Google a anunțat lansarea programului Android 8.1 Developer Preview, fișierul de actualizare OTA a început să fie deja livrat pe telefoanele compatibile înscrise în programul Android Beta.

Android 8.1 Developer Preview este compatibil cu: Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C, Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL. Fișierul de actualizare are aproximativ 900 MB și include nivelul corecției de securitate din 5 octombrie 2017.

Cronologia pentru lansarea versiunii finale Android 8.1 este mai scurtă decât de obicei. Vor exista doar două ediții Developer Preview, iar previzualizarea numărul 2 va fi lansată undeva în luna noiembrie. Versiunea finală va fi disponibilă în cursul lunii decembrie sau imediat după.




Deocamdată, elementele de noutate vizibile intorduse de această primă ediție Developer Preview sunt:

1. Animație nouă pentru meniul Power, în stilul Pixel 2

La apăsarea prelungită a butonului Power va apărea în dreptul lui pe ecran noul meniu cu animație nouă și design nou care oferă aceleași două opțiuni de Oprire și Repornire.

Până acum acest meniu se afișa centrat pe tot ecranul, însă acum, animația nouă apare din dreptul butonului power. Opțiunea era disponibilă până acum doar pe Pixel 2.


2. Bară de căutare mai vizibilă în meniul Setări

Odată cu Android Oreo 8.0, meniul setărilor a fost regrupat și rearanjat radical pentru a-l face mai ușor accesibil și pentru a arăta mai aerisit. Totuși, cu atât de multe setări disponibile pe Android, uneori devine complicat să găsești ce cauți iar în Android 8.1, în loc de o iconița pentru căutare din colțul dreapta sus, s-a introdus o bară de căutare mult mai vizibilă.


3. Design modificat al butoanelor de navigare

Așa cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus, butoanele de navigare on-screen sunt acum poziționate mai compact, mai aproape unul de celălalt, ceea ce ar trebui să permită o utilizare mai ușoară cu o singură mână pe ecranele mai mari.

4. Afișarea în bara de stare a nivelului bateriei dispozitivelor conectate prin bluetooth

De acum, pentru dispozitivele conectate prin bluetooth (bluetooth 4.0 sau mai nou) se va afișa nivelul bateriei în meniul de setări rapide, la fel și în meniul bluetooth.


5. Temă întunecată automată în meniul de setări rapide

În funcție de wallpaper-ul folosit, de culoarea lui mai deschisă sau mai închisă, meniul de setări rapide se va adapta automat și va comuta între o temă de culoare albă sau neagră.

Niciun comentariu:
Write comentarii