Twitter dublează numărul de caractere la care se limitează o postare

Twitter

Limita de caractere pentru postări (tweet-uri) este una dintre caracteristicile definitorii ale platformei Twitter încă de la lansarea sa din anul 2006.

Acum, este pentru prima dată în ultimii 11 ani când Twitter crește numărul de caractere din mesajele sale, de la 140 până la 280 de caractere. Schimbarea referitoare la dublarea numărului de caractere la care este limitat un tweet este disponibilă în prezent unui mic grup de utilizatori și va fi disponibilă în curând tuturor, cu unele excepții în Asia.


Twitter a justificat necesitatea acestei modificări prin prisma faptului că doar utilizatorii săi din China, Japonia și Coreea reușesc să fie suficient de conciși pentru a exprima tot ce doresc în cele 140 de caractere, asta datorită alfabetului de așa natură, dar pentru utilizatorii vorbitori de limba engleză sau alte limbi limita era destul de mică și complica lucrurile.

Din această cauză, Twitter a decis să nu introducă limita de 280 de caractere pentru utilizatorii chinezi, japonezi și coreeni. În rest, toată lumea ar trebui să o primească curând.

Rămâne de văzut modul în ce mod vor profita utilizatorii de această nouă limită și dacă vor exista consecințe neplăcute și neprevăzute încă.

În stânga 140 de caractere, în dreapta 280 de caractere

Niciun comentariu:
Write comentarii