Google îmbunătățește securitatea dispozitivelor Android cu Play Protect, serviciu care este deja disponibil


Încă de la Google I/O 2017, gigantul american a anunțat serviciul Play Protect menit ca o măsură suplimentară de securitate pentru dispozitivele Android.

Play Protect este un serviciu de verificare în fundal a aplicațiilor, care trebuie să se asigure că nu ai instalat niciun software suspect sau rău intenționat pe dispozitivul tău. Măsura vine cumva dedicată pentru ceea ce nu instalezi din Magazinul Play, pentru că de acolo instalezi doar aplicații sigure, verificate în prealabil, dar nu numai. Periodic Play Protect va verifica absolut tot ce ai instalat în telefonul tău pentru a detecta eventuale aplicații malițioase.


Dacă ai instalat deja pe telefonul tău ultima versiune Play Services (Google Play Services 11), mergi în Setările telefonului>Google>Securitate>Verificarea aplicațiilor și aici este posibil să observi că Play Protect e disponibil și pentru tine.

Play Protect își propune totodată să se asigure că toți utilizatorii sunt conștienți de faptul că securitatea dispozitivului lor este monitorizată.

Implementarea serviciului ar fi început de câteva săptămâni, însă acum pare să fie disponibil pentru marea masă de utilizatori. 

Dacă nu ai instalată ultima versiune Play Services, o poți descărca de AICI.

Niciun comentariu:
Write comentarii