Uniunea Europeană renunță la costurile pentru roaming, atât pentru telefonie cât și pentru internet mobil


Astăzi, 15 iunie 2017, este o zi importantă în ceea ce privește telefonia mobilă pe bătrânul continent și mai exact pe teritoriul Uniunii Europene. De astăzi, între operatorii de telefonie mobilă de pe teritoriul UE, nu se vor mai aplica extra taxe pentru roaming, fie că vorbim despre apeluri, mesaje sms sau internet mobil.

Taxele, destul de mari în urmă cu ceva ani, pe care le plăteai atunci când făceai sau primeai apeluri, când trimiteai mesaje text sau foloseai internetul mobil, vor deveni istorie. Ele au scăzut progresiv de-a lungul timpului, dar acum, în cele din urmă, sunt complet eliminate.


Noua legislație prevede că, începând de astăzi, cine călătorește în altă țară membră UE și în curând din Spațiul Economic European (care include în plus Norvegia și Liechtenstein) va fi taxat ca în Romania, cu condiția să nu facă abuz și să folosească serviciile rezonabil.

Operatorii pot percepe totuși taxe suplimentare la depășirea limitei rezonabilului. Furnizorii au obligația de a pune la dispoziție un plafon implicit de 50 de euro fără TVA, ce nu poate fi depășit. Altfel, vor fi aplicate costuri suplimentare dar numai după o notificare prealabilă. Suprataxele nu pot depăși 0,032 euro pe minut fără TVA pentru apel efectuat, 0,0108 euro pe minut fără TVA pentru apel primit și 0,01 euro per SMS Trimis.

Niciun comentariu:
Write comentarii