Statisticile indică în continuare o scădere a pieței tabletelor. Potrivit IDC, scăderea este de 8.5% în primul trimestru 2017


Nu există îndoială, tabletele reprezintă un segment al pieței dispozitivelor inteligente a cărui cotă de piață este într-o continuă scădere. De altfel chiar și popularitatea acestor dispozitive este într-un declin cumva proporțional cu scăderea vânzărilor, iar asta se vede chiar și în numărul de știri de pe un blog de nișă cu privire la acest segment de gadget-uri. Până la urmă, la ce ar mai fi utilă o tabletă când un telefon are specificații tehnice mult mai bune și ecrane în jur de 5.5 inch? Doar pentru un ecran și mai mare?

Un raport statistic al IDC confirmă încă o dată acest lucru. Datele prezentate se referă la primul trimestru 2017 raportat la aceeași perioadă a anului 2016, iar concluzia este că avem o scădere la capitolul vânzări de -8.5%.


Cele mai bune vânzări le-au avut Apple, Samsung și Huawei, cu precizarea că Huawei este singura companie care înregistrează vânzări mai bune decât în primul trimestru al anului trecut, având o creștere de 31.7%.

În același timp, Samsung înregistrează o scădere nesemnificativă de -1.1% și Apple una destul de mare de -13%


Niciun comentariu:
Write comentarii