Cum să distribui pe un telefon Android locația în care te afli sau o altă locație de pe hartă


Cum să distribui pe un telefon Android locația în care te afli sau o altă locație de pe hartă

Folosirea acestei opțiuni te poate ajuta să economisești timp prețios pe care altfel îl pierzi explicând cu zeci de detalii unde te afli și este în mod evident mult mai precisă.

Este foarte simplu să distribui de pe un telefon Android locația în care te afli sau o altă locație în care, spre exemplu, urmează să vă întâlniți. Poți face asta folosind aplicația Google Maps/Hărți sau aplicații de instant messaging precum WhatsApp sau Facebook Messenger.

Iată în continuare cum poți distribui pe un telefon Android locația în care te afli sau alte locații, folosind Google Maps, WhatsApp și Facebook Messenger.


1. Cum să distribui locația folosind Google Maps

Încep cu Google Maps pentru că aceasta este aplicația care îți permite să localizezi foarte precis zona în care te afli sau să alegi orice altă locație pe care vrei să o trimiți și ulterior te lasă să alegi dintr-o listă întreagă de aplicații cu care să o distribui. Printre acestea se numără: aplicația pentru SMS, aplicația de email, Facebook Messenger, WhatsApp, Twitter, etc.

Tot ce trebuie să faci este ca în aplicația Google Maps pentru Android să apeși butonul pentru localizare iar apoi cu o atingere a punctului locației va fi disponibilă lista aplicațiilor prin care să o trimiți. La fel, printr-o apăsare lungă oriunde pe hartă, poți alege o altă locație pe care să o trimiți. După apăsarea lungă își va face apariția acel punct roșu, specific Google Maps, iar printr-o atingere ulterioară a acestuia va fi disponibilă opțiunea de a trimite locația respectivă, printr-una dintre aplicațiile enumerate deja mai sus.

Distribuie locația cu ajutorul Google Maps

2. Cum să distribui locația folosind WhatsApp

WhatsApp este in mod incontestabil cel mai popular și cel mai utilizat serviciu de mesagerie mobilă instant la nivel mondial ce reușește să țină conectați milioane de utilizatori zilnic, bucurându-se de un real succes datorită simplității, popularității și suportului constant și susținut pe care dezvoltatorii săi îl oferă.

Din februarie 2014 aplicația este deținută de Facebook care a cumpărat-o cu suma de 19.3 miliarde de dolari, iar din februarie 2016 a depășit un miliard de utilizatori.

Pentru a distribui locația în WhatsApp, mergi în fereastra de conversație a celui căruia dorești să i-o trimiți. Aici apeși butonul pentru atașamente reprezentat cu o agrafă în partea dreaptă-sus și alegi Locație. Aplicația îți va determina locația pe care o poți trimite cu opțiunea Trimite locația curentă sau poți alege unul dintre punctele de interes din apropierea locației tale.

Citește și:
Distribuie locația cu ajutorul WhatsApp

3. Cum să distribui locația folosind Facebook Messenger

În anul 2016, prin luna iulie, Facebook Messenger sărbătorea atingerea pragului de un miliard de utilizatori lunar. În ciuda faptului că Facebook deține și aplicația similară WhatsApp, Facebook Massenger crește în popularitate și își menține specificul, astfel încât utilizatorii Android îl folosesec chiar dacă au și WhatsApp instalat pe telefon.

Citește și:
Când scrii un mesaj în Facebook Messenger, în partea stângă-jos ai mai multe opțiuni printre care și cea de distribuire a locației. Dă click pe ea și, după ce poziționarea ta va fi determinată pe harta care își va face apariția, o poți distribui. Se observă că accesarea acestei funcții este destul de asemănătoare cu felul în care funcționează pe WhatsApp, așa cum am prezentat mai sus.

Distribuie locația cu ajutorul Facebook Messenger

Niciun comentariu:
Write comentarii