Ancom anunță depășirea pragului de 3 milioane de portări în România. RCS&RDS este lider detașat


Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a dat un comunicat de presă în care anunță bilanțul portabilității de la data la care aceasta a devenit posibilă. Portabilitatea numerelor de telefon oferă utilizatorilor libertate deplină de alegere pentru că permite păstrarea numărului de telefon la schimbarea furnizorului de telefonie.

Astfel, din 2008, anul lansării portabilității numerelor de telefon în România și până în prezent, peste 3,66 milioane de utilizatori au beneficiat de acest serviciu, din care 3 milioane sunt utilizatori de telefonie mobilă și aproximativ 654 de mii sunt utilizatori de telefonie fixă. Mai mult de un sfert din totalul numerelor au fost portate doar în anul 2016, când 939.663 de utilizatori și-au schimbat operatorul, dar nu și numărul de telefon.


Se obseră că RCS&RDS este lider detașat în ceea ce privește portările, atât pe segmentul de telefonie mobilă, cât și pe segmentul de telefonie fixă, urmat la destul de mare distanță de Vodafone și Orange.
Sursa: Ancom

Niciun comentariu:
Write comentarii