Ce este funcția Daydream/Vis cu ochii deschiși/Economizor de ecran din setările telefoanelor Android

Ce este funcția Daydream, Vis cu ochii deschiși, Economizor de ecran din setările telefoanelor Android

Cu excepția unor telefoane Android fabricate în China, funcția la care face referire titlul acestui articol este întâlnită în Setările oricărui alt telefon. De obicei, ea se regăsește la rubrica Ecran/Afișaj și poartă denumiri ca Daydream, Vis cu ochii deschiși sau Economizor de ecran (în cele mai multe cazuri), variind în funcție de modelul telefonului, dar și de versiunea Android cu care acesta este echipat.

Atunci când este activată, funcția Economizor de ecran funcționează asemenea unui screensaver, afișează ora, data și notificările, cu font alb pe fundal negru, când telefonul este andocat sau este conectat la încărcător.

În locul ceasului, există posibilitatea de a fi setat chiar și un slideshow foto sau pur și simplu un joc de culori.

Nu confunda această opțiune cu Always on display sau Afișaj ambiant.

Always On Display - Ecran Activ Permanent pe orice telefon Android


Economizorul de ecran se dezactivează imediat ce telefonul nu mai este andocat sau încărcătorul este deconectat.

Pentru a intra și mai mult în detalii, funcția este prezentă pe Android începând cu versiunea Kit Kat iar în cursul anului 2016, înainte de lansarea versiunii finale Android Nougat 7.0, denumirea Daydream a fost preluată de platforma Google pentru realitate virtuala. În prezent, cel mai adesea, ea se numește Economizor de ecran.

Pe Nexus 6P și OnePlus 3T, ambele cu Android Nougat, funcția este denumită Economizor de ecran. Pe alte modele de telefoane este denumită Vis cu ochii deschiși.

De la stânga la dreapta: Daydream pe AllView X3 Soul Style, Vis cu ochii deschiși pe LG V400, Economizor de ecran pe Nexus 6P

Posibilități de configurare

Niciun comentariu:
Write comentarii