Dagadam smartwatch - un nou proiect ambițios cu ADN românesc


Mă abat puțin de la tema blogului, pentru că Dagadam nu e un ceas inteligent care să ruleze Android Wear și nu are vreun fel de legătură cu sistemul de operare Android. Fac asta pentru că proiectul Dagadam implică participarea a trei români și la cât de ambițios pare, consider că merită promovat prin orice mijloace.


Și dacă vorbim despre proiecte românești în domeniu, nu putem să nu aducem vorba despre Vector Watch care s-a bucurat de un real succes. Cu un design dintre cele mai reușite și foarte asemănător cu un ceas real, cu suficiente modele pentru toate gusturile și cu o baterie care nu trebuie încărcată decât o dată la 30 de zile, Vector Watch a făcut și poate incă mai face impresie bună.

Dar, când vine vorba de design și specificații, Dagadam pare și mai atrăgător și mai inteligent.

Dagadam este produs din aluminiu utilizat și în industria aeronautică, un material foarte durabil și în același timp ușor.

Datorită sistemului de operare propriu, Dagadam OS, care este optimizat pentru eficiență în consumul de energie, ceasul va avea o autonomie de 5 zile, practic, cu o încărcare ar putea funcționa de luni până vineri. Consumul redus este sprijinit și de ecran care se adaptează în funcție de lumina ambientală, consumând mai puțină baterie atunci când lumina nu este foarte puternică.
Ecranul are un diametru de 44mm, cu o rezoluție de 400×400, este rotund și acoperit cu Gorilla Curved Glass, cu proprietăți anti-zgâriere, antireflex și antiamprentă. Dagadam are microfon și difozor încoporate, iar curelele pot fi schimbate ușor, după bunul plac. Are memorie internă de stocare de 4GB și 512 MB RAM. Ceasul are senzor de puls, accelerometru, giroscop, încărcare wireless și este rezistent la apă până la o adâncime de 30 de metri, fiind certificat IP67. 


Dagadam e compatibil cu dispozitivele iOS și Android. Are o interfață simplă și intuitivă, care oferă acces rapid la toate funcțiile ceasului. Sistemul de operare propriu include și Dagadam HUB, care prezintă toate informațiile importante pentru tine într-un singur loc (știri, email-uri, feed-uri social media, etc).


În cadrul echipei care va aduce la viață Dagadam se află Dragoș Mandu - Chief Product Officer, Liviu Alexandru - Chief Design Officer și Bogdan Daragiu - Creative Director. Ceasul este programat să intre în producție la începutul anului viitor, iar în primăvară ceasul ar putea fi deja livrat către cumpărători la prețul de aproximativ 200 $.




Sursa: dagadam

Niciun comentariu:
Write comentarii