Cum să dezactivezi sau să activezi actualizarea automată a aplicațiilor în Magazinul Play

Cum să dezactivezi sau să activezi actualizarea automată a aplicațiilor în Magazinul Play

Aplicațiile Android primesc deseori actualizări, frecvența acestora depinzând în primul rând de gradul de implicare al dezvoltatorului și de cerințele utilizatorilor. Rolul actualizărilor este de a adapta aplicațiile la noile versiuni Android și la noile nevoi ale utilizatorilor, de a le face mai sigure în fața vulnerabilităților de securitate. Actualizările corectează erorile aplicațiilor, aduc funcții noi și  le îmbunătățesc performanțele.

Îți recomand să nu eziți niciodată când vine vorba de a actualiza o aplicație. Cazurile în care o actualizare este livrată cu probleme sunt foarte rare și oricum acestea vor fi remediate foarte rapid de dezvoltator.

Tocmai pentru ca utilizatorii Android să folosească întotdeauna ultima versiune a unei aplicații, Magazinul Play este presetat să le actualizeze automat.


Totuși, sunt momente în care ai nevoie de toate resursele telefonului pentru a îndeplini anumite task-uri, momente când nu îți permiți să mai consumi din traficul de date alocat de operator sau momente când, pur și simplu, nivelul bateriei este scăzut și chiar nu ai chef să asiști la o repriză de actualizări pe care Magazinul Play a început să le facă dintr-o dată.

Din fericire, modul în care se realizează actualizarea aplicațiilor în Magazinul Play poate fi controlat în totalitate de noi, utilizatorii. În Magazinul Play se accesează meniul culisant din lateral stânga și se intră în Setări.


Aici, la rubrica General, ai posibilitatea de a alege între următoarele trei opțiuni pentru actualizarea automată a aplicațiilor:
  • Prin orice rețea
  • Numai prin Wi-Fi
  • Nu actualizați automat aplicațiile

Dacă ai ales să faci actualizările manual și ai bifat opțiunea Nu actualizați automat aplicațiile, îți recomand să activezi notificările pentru actualizări disponibile și astfel vei putea să le faci manual, doar când consideri tu ca este momentul potrivit.

Niciun comentariu:
Write comentarii