Cum schimbi înfățișarea unui telefon Android, cum schimbi lansatorul de aplicații, iconițele și alte elemente grafice


Cum schimbi înfățișarea unui telefon Android

Te-ai plictisit de felul în care arată telefonul tău Android? Ești sătul de felul în care arată interfața de utilizator de la Samsung, LG, Huawei, HTC, Sony, etc. și vrei un look proaspăt și diferit pentru telefonul tău? Poate ceva asemănător cu stilul Nexus...

Oricât de mult ți-ar plăcea, sau nu, interfețele de utilizator folosite de producătorii de telefoane mobile Android sunt extrem de încarcate și împopoțonate cu bloatware, un amalgam de aplicații inutile preinstalate, care consumă resurse prețioase și de care, uneori, e mai complicat să scapi.

Pe lângă faptul că sunt multe și ocupă spațiu de stocare, aceste aplicații au impact asupra performaței dispozitivului Android, în sensul că utilizează putere de procesare, memorie RAM, dar și energia bateriei, totul fără vreo utilitate pentru tine.

Citește și:

Ce este un lansator de aplicații?

Lansatorul de aplicații, forțând un pic nota, ar putea fi asimilat interfeței de utilizator a telefonului. Aproape fiecare telefon Android non-Nexus vine cu un lansator de aplicații propriu, care îl suprascrie pe cel original Android. Asta schimbă felul în care arată telefonul și în felul acesta fiecare producător de telefoane mobile încearcă să-și pună amprenta asupra felului în care arată produsul său.


Acesta este de fapt și motivul pentru care sistemul de operare Android arată diferit de la un producător de telefoane mobile la altul, având propriul lansator de aplicații, propriile iconițe, propriile animații și efecte de tranziție, dar și propriile funcții suplimentare.

Cum schimbi lansatorul de aplicații pe un telefon Android?

Din fericire lansatorul de aplicații este foarte ușor de schimbat pe un telefon Android. Tot ce trebuie să faci este să deschizi Magazinul Play/Google Play, să alegi și să descarci unul iar atunci când îl deschizi pentru prima dată să îl setezi ca aplicație prestabilită.


Pentru o experiență cât mai apropiată de stilul Nexus este disponibil lansatorul - Google Now Launcher aici:

Alte lansatoare recomandate:
  • Nova Launcher
  • Go Launcher
  • Apex Launcher

Operațiuni complemetare

După ce ai instalat lansatorul de aplicații nu îți mai rămân de executat decât câteva operațiuni complemetare, după cum urmează:
  • Schimbă tastatura telefonului cu Google Keyboard de AICI.
  • Dacă lansatorul pe care l-ai ales nu include și iconițele Android Nougat le descarci manual de AICI iar apoi în setările lansatorului le setezi în uz.
  • Poți descărca și alte aplicații Google cum ar fi calendarul, calculatorul, aplicația de mesagerie etc. de AICI.

Niciun comentariu:
Write comentarii