Cele mai imporante 5 caracteristici ale sistemului de operare Android

caracteristici ale sistemului de operare Android

Cele mai imporante 5 caracteristici ale sistemului de operare Android:

1. Android este un sistem de operare open-source dezvoltat de Google pentru dispozitive mobile (telefoane, tablete, ceasuri inteligente, smart TV) dar și pentru autoturisme (Android Auto).

Citește și:
2. Mascota Android este roboțelul verde

3. Android oferă posibilități nelimitate de personalizare


Android este un sistem de operare open-source iar producătorii de telefoane mobile au posibilitatea de a-l personaliza potrivit identității lor. Totuși, dedesubtul diferitelor interfețe de utilizator se regăsește același sistem de operare.

4. Root
Rootarea unui telefon Android oferă permisiuni sporite utilizatorului asupra sistemului de operare. Este cam același lucru cu a rula programe pe Windows cu drept de administrator sau cu folosirea comenzii sudo pe Linux.

Root oferă posibilitatea de a accesa și modifica fișierele care în mod normal ar fi inaccesibile, cum ar fi cele stocate pe partiția de sistem.

Citește și:
5. O altă caracteristică este de fapt un dezavantaj
Actualizările sistemului de operare sau versiunile noi publicate de Google sunt distribuite foarte târziu de producătorii telefoanelor mobile. Totuși, orice actualizare sau nouă versiune este disponibila la foarte scurt timp pe dispozitivele NEXUS și PIXEL.

Niciun comentariu:
Write comentarii